Tijdens een individueel PRI traject help ik je eerst om inzicht te krijgen in het gedrag of gevoel wat jou belemmert in je leven. Vervolgens leer ik je dit belemmerende gedrag op een concrete manier te ontmantelen.

Dit kan doordat je tijdens de therapie 4 concrete fasen doorloopt:

  • fase 1: zicht en inzicht krijgen op je huidige reactiepatroon (= cognitieve fase)
  • fase 2: deze reactie kunnen zien als een afweermechanisme en dit gedrag omkeren (= gedragsfase)
  • fase 3: door het inzicht in de 1e en 2e fase, keren we met behulp van regressies (een verhoogde staat van emotioneel bewustzijn) terug naar een vroegere gebeurtenis in je leven (= emotionele fase)
  • fase 4: In deze fase kun je de vorige 3 fasen bewust toepassen. Je kunt jezelf telkens bevrijden uit de greep van de afweer

Het resultaat hiervan is dat je PRI kunt toepassen op al die momenten waarin je overmand wordt door lastige gevoelens.

PRI is geen symptoombestrijding. PRI is een blootliggende therapie, wat betekent dat je je probleem daadwerkelijk op kunt gaan lossen.


Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op dit traject raad ik je aan om de volgende boeken te lezen: 'De herontdekking van het Ware Zelf' en 'Illusies'. Beide boeken zijn geschreven door Ingeborg Bosch, de grondlegster van de PRI methode. Door kennis te nemen van de inhoud van deze boeken zal je traject aanzienlijk versnellen.


Naast het lezen van de boeken kan je ook de PRI online cursus volgen.
Hierin wordt uitgelegd hoe:

  • ons bewustzijn zich ontwikkelt
  • je je verdedigingen kan herkennen en
  • je symbolen die je verdediging activeren kan identificeren en ontleden.

De ervaring leert dat cliƫnten welke de PRI online cursus volgen sneller vooruitgang boeken en zich meer bewust worden van hoe ze dagelijkse situaties ervaren. De PRI online cursus zal je enorm helpen na te denken over je eigen leven en wat er met je gebeurt. De investering in de PRI online cursus verdient zich snel terug doordat je eigen individuele traject aanzienlijk sneller zal verlopen.

De PRI online cursus is in het Engels gesproken met Engelse ondertiteling. Klik hier voor meer informatie over de PRI online cursus.

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK