Ik heb een aantal cliënten gevraagd om iets te schrijven over hun ervaringen in mijn praktijk, zodat je een beter beeld krijgt bij mijn hulp. Mocht je jouw ervaring ook willen delen, dan stel ik dat zeer op prijs.

PRI heeft mijn leven enorm positief veranderd. Ik gun dit proces iedereen in zijn leven. Het heeft me rijker gemaakt, rustiger, opener, veiliger in mezelf. Ik kan mezelf nu dragen. PRI heeft me geleerd dicht bij mezelf te blijven en dat ik ook in lastige situaties weet dat ik de stappen van de afweer kan toepassen.

De weg er naar toe was soms stormachtig, soms verdrietig, soms bevrijdend, soms beklemmend, soms opluchtend. Het was allemaal oké. Christel heeft mij heel goed begeleid en het vertrouwen gegeven dat wat ik ook ervoer, het oké was. Het resultaat is dat ik mag ‘staan’ met al mijn afweren en dat ik daar nu tools voor heb om daar iets mee te doen. Vroeger wilde ik de hoeveelheid aan gevoelens niet voelen, nu weet ik dat ieder signaal een uitnodiging is om naar toe te gaan. En niet zomaar ernaar toe gaan zoals bij mindfullness. Maar ik kan in vertrouwen naar het gevoel gaan, dat ik weet het een illusie is van dat moment, dat het niemand zijn schuld is, dat het gevoel er op dat moment is. Ik heb handvatten gekregen om toe te laten wat er op dat moment op me afkomt. De afweer los kan koppelen en naar de oude pijn kan gaan en dan het cadeau kan omarmen wat er in het hier en nu allemaal nog wel is.

Het omkeren gaat iedere dag sneller. En sommige symbolen hebben iets meer tijd nodig maar ook daar zit geen oordeel aan. Dat vind ik het mooie.

LS

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK